Saturday, May 16, 2009

Sorry... tak update seminggu da! :P

Dah seminggu da Azizi x update blog. Sori ya. Laptop ader masalah ckit. Ntah la... I think there's a virus kat dlm saner tu. kne update da.. huhuhu.. rasenye da expire kot. tp ntah le... nnt Azizi akan hantarkn laptop Azizi tuk buat servis... :P

Last week.. Azizi ngan Ben, Zenny & abg Aesar gi kat Kota Tinggi & Senai. Kat Kota Tinggi ader event polis.. cam hari keluarga.. Karnival Sukaneka PDRM. Lepas tu, kami b'gerak ke Senai pulak ader karnival kat Senai, Johor plak. Kami buat show b'same2... then, ader solo & group plak. :)

Hari ni plak...16 Mei 2009... Ben, Zenny, aCap & Azizi gi perform kat SK Convent Bukit Nanas... diowg anjurkn Hari Keluarga tuk fundraising bg sekolah mrk tu... Tak der stage.. hanye canopy ajer. huhuhu.. Siti Sarah... Tomok.. Misha Omar pon ader. Tp kte dah b'gerak dah cos Azizi ader show lain...

Ni die maser Azizi perform lagu Kamu Semua....Maser tu, DJ2 KLFM pon ader.
DJ Kak Nia.. thanks for the support ya! :) kata2 sokongan dr Kak Nia mmg m'berikn semangat kpd diri Azizi! Minggu nih.. Azizi pon rase cam down ckit.. cos ader kritik surat akhbar harian yg m'gatakan yg album Azizi tu kurang "magic"... tak der apa2 special & byk lg...
Sighhh..mula2 apb Azizi bace kritikan tu, btol2 sedih... tapi, selepas fikir semula.. Azizi menyahut cabaran t'sebut. Akan m'buat lebih baek lg! So, pd suatu hr nnt, harap2 dapat please semua owg sungguhpon Azizi tahu... itu mungkin susah nak capai. Azizi akan m'buat yg t'baik!!!

Terima Kasih krn sudi m'beri kritikan... Azizi akn m'nabahkn hati lg tuk m'buat yg lebih baik tuk m'bukti kpd sumer bhw Azizi akan b'jaya di industri muzik tempatan ni. :) Tiada halangan yg akn block vision & mission Azizi... Kpd peminat2, kwn2, famili Azizi... THANK YOU.. krn tanpa sokongan Kamu Semua... Azizi takkan sampai tahap sekarang. Dari sini, Azizi akan terus mara ke depan tuk maju lg... :P

Orait.. rase cam dah emo ckit. huhuhuhu.... back to diari Azizi ya..

Ni die lepas show kat SK CBN... Azizi perform Opening set tuk show
Mini Gig Rock Selamba.. MUZIKFM!!!

Tu die Abg Ady & kak Azura... dua DJ morning show MUZIKFM... Abg Ady, again, THANKS so much krn m'berikn peluang kpd. Azizi tuk buat show... mula2nye agak takut jgk kan? hahaha... cos, show Rock yang laen genre muzik bg diri Azizi.. Genre Azizi more towards Pop R&B... Tp, kata2 Abg Ady... sokongan moral & semangat tu... btol2 m'berikn semangat kpd Azizi untuk cuba amek perhatian crowd yang sumer kunjung ke Central market tu untuk m'nyaksikn show Jinbara... Krystal etc etc...! :) Again, Abg Ady, thanks so much...! :)

Crowd yg ader maser tu jgk menepuk tgn b'samer2 Azizi... maser Azizi nyanyikn lg Kamu Semua... cam test kebolehan Azizi... huhuhu... lepas nyanyi, ader tepukan gemuruh. haha.. thanks people!!!

Azizi b'janji akan buat yg t'baek... dont care sama ada gunung tinggi ke... lautan luas.. Azizi akan tetap mara & b'gerak ke depan cos.. this is the road I choose.. I will walk that path tu...

9 comments:

Razak_Rockerz said...

aleh.. bro.. usah dgr owg2 pemberita tu... diorg aper yg bagus pon kate x bagus! ape hal .. jgn krn satu kritik, azizi hilang kepercayaan diri!

lg2 ko tu mmg sedap di dengar. gf aqpon suke lagu slow ngko tu.

nyanyi saje dr hati ko tu. saper2 yg ckp, biar die mati m'fitnah owg laen.. Tuhan akan hendel diorg nnt.

jky said...

btul la tu zz...cheer up..yea...usahla bersedih demi perkara tu...stiap artis pasti ada kritikan.Jika tak mna bleh terkenal...kan...zz rocks...

JeremyLam said...

hey zz..usahlah sedih atas kritikan pemberita tu..terimalah kritikan sebagai panduan untuk zz buat yang terbaik..terdapat banyak rintangan yg perlu diharungi oleh seorang artis..saya berharap agar zz akan bertabah dan menempuhi segala cabaran seperti lirik "Sentiasa" dan menerima segala-galanya dengan hati yang terbuka..anderson leo club will support u to the max!! =D kip rox ya dude!! take k...

Justin said...

Zizi~ Dun be sad lar. Walau apapun, kamu sentiasa ada sokongan dari kita. Haha! So, do your best and never mengaku kalah~ Gambateh la! Ur da best~ Tcare! Hees

[C]aRL_[C]h3oNG @.K.A BaByFac3 said...

betul kata jeremy.. sesiapa pun akan jatuh.. zz haruslah bangun semula.. gunalah peluang ini untuk jadi lebih baik.. ZZ alwis a winner in our hearts! jangan putus asa , ya? ^^

aminah rasuddin said...

hai Azizi. sungguhpon owg2 kate cam tu.. tp, tgk.. ramai yg support azizi! aminah blh tgk jgk... byk show lg tu, kan? maknenya... azizi blh teruskn usaha! jgn kecewa. jgn putus ase!

Anonymous said...

teruskn usaha adik. X kesah apa2 yg diorang tulih. asalkn taat & setia kpd hasrat & cita2 adik.. pasti akn b'jaya!

Just call me D`lylyn or Lyn said...

ERM...ZIZI DiGi x wat promot kat skull-skull kew???mcm aritu korg pegi skull kat penang kan??...so buat la kat Taiping lak he3...

Azizi said...

hello lyn... tgh plan la nih...

Cheong..justin.. jeremy.. jky... THANKS!!! your support mmg ZZ appreciate btol@ anderson rocks!!!

Aminah & Razak - t kaseh krn kata2mu... ZZ ttp akan b'usaha!!!

=ZZ=